Skip to main content

Zahtevi koje vozač mora da ispuni

Jedan on prvih uslova koji morate da ispunite je taj da minimalna starost vozača mora da bude 21 godina.
Za iznajmljivanje automobila Vam je potrebna važeća vozačka dozvola. Privremene (učeničke) vozačke dozvole se ne prihvataju za iznajmljivanje. Takođe, potrebno je da se poseduje vozačka dozvola minimum 2 godine pre iznajmljivanja.
Od dokumenata je potrebno da imate: ličnu kartu, važeću kao i vozačku dozvolu!

Kilometraža, gorivo i prelazak granice

Ne postoji ograničenje za pređene kilometre.
Jednom kada pokupite automobil, predstavnik na recepciji će vas obavestiti o tipu goriva koje je potrebno za vozilo. Takođe, na poklopcu od rezervoara uvek piše koje je gorivo u pitanju.
Gorivo nije uključeno u cenu najma. Vozilo se preuzima sa punim rezervoarom i dužni ste da ga sa punim i vratite.
Da, može

Osiguranje i sigurnosni paketi

Osnovni iznos iznajmljivanja uključuje sledeće usluge mobilnosti:
i. Autoodgovornost treće strane
ii. Osiguranje za štetu nastalu na vozilu (u daljem tekstu: CDW), uz odbitnu franšizu
iii. u zavisnosti od proizvoda ili u zavisnosti od različitih individualnih ugovora
iv. Delimično osiguranje od opšte odgovornosti, sa odbitnom franšizom u zavisnosti od proizvoda ili u zavisnosti od različitih individualnih ugovora, uključujući Osiguranje za krađu / gubitak vozila (u daljem tekstu: THW)
v. Uključujući kilometražu odabranu tokom rezervacije
vi. Tehnička pomoć za Vozilo u slučaju kvara radnog stanja Vozila koji nije izazvan od strane
Adaggio Via nudi nekoliko dodatnih usluga u pogledu osiguranja. Kontaktirajte nas kako bi dobili ponudu prilagođenu samo za Vas.

Dodatna oprema

Lako. Prilikom popunjavanja kontakt forme jednostavno izaberite dodatnu opremu koju želite ili nas pomožete pozvati ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije.
Da.
Svi troškovi za dodatnu opremu uključeni su u konačnu cenu najma. Potrebno je samo da ih odaberete prilikom kreiranja rezervacije.

Plaćanje

Finansijska potraživanja prema Adaggio Via možete izmiriti na sebi najprihvatljiviji način: Mastercard, Dina Card, Visa, gotovinom, virmanski. Pravna lica najam plaćaju preko tekućeg računa.
Plaćanja se vrše u dinarima, koristeći srednji kurs NBS za konverziju evra.
Da, možete.
Depozit za vreme trajanja najma je obavezan. Depozit se polaže putem kreditne kartice ili gotovine i njegov iznos zavisi od klase vozila.
Depozit je potreban kao garancija za pokrivanje troškova kao što su na primer nedostajuće gorivo, novčane kazne za prebrzu vožnju, odnosno parkiranje, ili u slučaju da vratite automobil van ugovorenog vremena, oštećen ili prljav.

Preuzimanje i vraćanje vozila

Ukoliko želite ranije da vrati vozilo, dužni ste da se o vremenu vraćanja vozila dogovorite sa predstavnikom agencije. Ranije vraćanje vozila ne umanjuje prethodno dogovoreni iznos najma vozila.
Pokušajte da ga pokupite što je moguće bliže vremenu navedenom u postupku rezervacije. Ako kasnite, obratite nam se radi daljih dogovora.
Proverite vozilo.
Pregledajte vozilo i pogledajte unutrašnjost, proveravajući oštećenja. Ako primetite nešto, obratite se agentu prodaje da to označi u zapisniku. Preporučujemo da fotografišete vozilo kako bi ste bili sigurni kako je Vaše vozilo izgledalo na početku najma. Prilikom preuzimanja i vraćanja vozila, obavezno je potpisivanje obrasca o stanju vozila.
Proverite vrstu goriva
Otvorite poklopac rezervoara da vidite da li je benzin ili dizel. Vozila koja idu na benzin na poklopcu mogu imati znak „95“. Ako niste sigurni koje gorivo koristi Vaše vozilo, obratite se agentu prodaje.
Pogledajte kontrolnu tablu
Vozila se najčešće preuzimaju sa punim rezervoarom. Na Vama je da to proverite na kontrolnoj tabli. Ukoliko to nije slučaj, obratiti se agentu za prodaju.
Namestite GPS
Ukoliko Vaše vozilo poseduje GPS, podesite ga pre Vašeg polaska. Podešavanje uključuje odabir jezika koje Vam odgovara i ukucavanje željenog odredišta.
Odvojite malo vremena.
Kada su svi putnici seli i bezbedno se vezali, odvojite minut za podešavanje ogledala, pomerite sedište, upoznajte se sa menjačem i proverite gde su indikatori.
Pronađite benzinske stanice.
Budite uvek svesni gde se nalaze benzinske stanice. Sačuvaće Vas od last minute stresa zbog punjenja rezervoara pre povratka u rent a car agenciju.
Da. Izdavanje i vraćanje vozila van radnog vremena dodatno se naplaćuje.
Vozilo se preuzima i vraća sa punim rezervoarom, oprano, tehnički ispravno i bez oštećenja.

Dodatni troškovi

U slučaju kada klijent kasni sa vraćanjem vozila, toleriše se 30minuta. U slučaju da kliljent kasni sa vraćanjem vozila po isteku tolerancije od 30 minuta, naplaćuje se novi dan najma.
Snosićete troškove eventualnih prekršajnih kazni izrečenih protiv Zakupca u vezi korišćenja vozila, a prouzrokovane krivicom Zakupca i troškove (sudske i advokatske), nastale zbog naplate potraživanja Zakupodavca.
Zakupodavac ima pravo da naknadno zaduži Zakupca za sve kasnije pristigle prekršajne kazne, za koje bude zadužen kao vlasnik vozila.
Troškove garažiranja, parkiranja; plaćanje putarina; održavanja prouzrokovane angažovanjem sredstva i nepropisnim uslovima rada; održavanja prouzrokovane korišćenjem vozila koje nije u skladu sa preporukama proizvođača vozila i tehničkim propisima; oštećenja na pneumaticima i svi ostali troškovi u saobraćaju.

Postupci u slučaju nesreće, štete i krađe vozila

U obavezi ste da istog momenta obavestite policiju i Adaggio Via o događaju i da postupite po instrukcijama. Ne zaboravite da ostavite podatke o drugim učesnicima u nesreći tj. događaju. Ne napuštati mesto događaja.
Ukoliko klijent ne ispoštuje gore navedene obaveze, snosiće troškove nadoknade štete.
Policijski zapisnik je obavezan – bez njega pun iznos štete ili krađe biće u potpunosti naplaćen od zakupca. Zapisnik je neophodno sastaviti i kada klijent nije bio prisutan prilikom oštećenja vozila na parkingu, krađe i slično.
U slucaju krađe rentiranog vozila zakupac je dužan da plati 100% kataloške vrednosti vozila, osim ako krađu prijavi lokalnoj policijskoj stanici i poseduje zvanični policijski izveštaj, saobraćajnu dozvolu i originalne kljuceve, platiće učešće u šteti koje iznosi 10% od trenutne osigurane kataloške vrednosti vozila.
Zakupac je dužan da uvek zaključa vozilo i aktivira alarm ili mehaničku zaštitu (Zeder) kada je iznajmljeno vozilo parkirano, a saobraćajnu dozvolu da ne drži u kolima. Gubitak dokumenata, registarskih tablica ne pokriva osiguranje.
Nastanak štete u potpunosti snosi zakupac ukoliko:
» upravlja vozilom pod dejstvom alkohola, umirujućih lekova ili opojnih droga
» omogući da vozilom upravlja lice koje nije navedeno u ugovoru
» lice koje je bez odgovarajuće dozvole za upravljanje dotičnom vrstom vozila
» kada je licu koje upravlja vozilom izrečena zaštitna mera zabrane upravljanja motornim vozilom određene vrste
» ako štetu prouzrokuje namerno ili prevarom
» ako je šteta nastala prolaskom kroz crveno svetlo, ako je vršeno preticanje na mestima gde je propisno izričito zabranjeno
» ako je šteta od dopunskog rizika krađe nastala ostavljanjem ključeva i drugih uređaja za pokretanje
» ako napusti mesto saobraćajne nezgode bez odobrenja nadležnog organa unutrašnjih poslova
» izvrši prijavu saobraćajne nezgode nakon proteka vremena koje onemogućava ispitivanje alkoholisanosti učesnika u saobraćajnoj nezgodi.
Možemo prikupljati lične podatke korisnika na različite načine. Na primer, prilikom posete sajtu, popunjavanja kontakt ili booking formulara, kao i preko društvenih mreža. Korisnicima se mogu tražiti ime, prezime, adresa, grada, datum rođenja i e-mail adresa. Prilikom izbora usluge korisnicima se može tražiti i broj telefona zarad postizanja lakše komunikacije. Takođe, svako može posetiti sajt bez ostavljanja bilo kakavih podataka.
Mi ne prodajemo, ne iznajmljujemo, ne delimo i ne pokazujemo lične podatke korisnika trećim stranama. Pri tom, ozbiljno shvatamo zaštitu podataka i ulažemo veliki napor da informacije koje dobijemo od svakog korisnika budu maksimalno zaštićene i sigurno čuvane.
Ovaj sajt, kao i gotovo svi drugi profesionalni sajtovi, koristi kolačiće, piksele i dodatke za društvene mreže.Kolačići su male datoteke u kojima se čuvaju informacije o računaru, mobilnom telefonu ili drugom uređaju, u cilju poboljšanja onlajn iskustva korisnika. Upotreba kolačića može se regulisati u podešavanjima na pretraživaču. Treba znati da će deaktivacija kolačića uticati na funkcionalnost ovog sajta i mnogih drugih sajtova.
Kolačići performansi koje obezbeđuje Google Analitics omogućavaju nam da analiziramo kvalitet sajta, kao i da otkrijemo greške.
Tako možemo da vidimo da li su korisnici posetili našu web prezentaciju ranije, kojim stranicama posetioci najčešće pristupaju i koliko vremena provode na svakoj stranici i tako nam pokazuju koji su delovi sajta najpopularniji.
Koristimo Google oznake za ponovno oglašavanje koji nam omogućavaju da korisnicima prikazujemo oglase, a na osnovu njihovog prethodonog iskazanog interesovanja za određene usluge na našoj web prezentaciji. Takođe koristimo tehnologiju zvanu pikseli (Facebook, Google), koja prenosi informacije sa uređaja na server.
Pikseli mogu da budu ugrađeni u sadržaj, video zapise i e-poruke i mogu da dozvole serveru da čita određene tipove informacija sa uređaja, da sazna kada ste pogledali određeni sadržaj ili određenu e-poruku, da utvrdi vreme i datum kada ste pogledali piksel, kao i IP adresu uređaja.
Koristimo piksele u različite svrhe, da bismo analizirali korišćenje naših usluga i (u kombinaciji sa kolačićima) da bismo obezbedili sadržaj i reklame koje su za korisnike najrelevantniji.
Na ovom sajtu, takođe, koristimo dugmiće i/ili plaginove za društvene mreže koji omogućavaju korisnicima da se povežu sa svojim nalozima na razne načine.

Paketi

ODGOVOR
ODGOVOR
ODGOVOR
ODGOVOR
ODGOVOR
ODGOVOR

Akcije

ODGOVOR
ODGOVOR
Adaggio-via

Dodatne usluge

Adaggio via u sklopu svojih težnji da klijentima obezbedi što bolji vozni park po prihvatljivim cenama, nudi i fantastične pogodnosti

Saznaj više
Prevoz putnika i transport robe

Adaggio Via je tu da Vam obezbedi siguran i bezbedan transfer do željenog mesta. U ponudi su Lux vozila, mini kombiji, mini busevi i autobusi.

Partnerstvo sa AMSS

Zahvaljujući partnerstvu sa AMSS nudimo sledeće usluge preko operativnog centra AMSS: šlepanje, sitne pomoći i intervencije na putevima na području Vojvodine.

Mobilna garancija

U slučaju neočekivanih kvarova, Adaggio obezbeđuje blagovremen izazak servisne ekipe i hotelski smeštaj (plaća AMSS) i, po potrebi, drugo vozilo.

Društvene mreže

Adaggio Via Rent a Car Logo

All rights reserved. © Adaggio Via. 2020 Nicey.

Pogodnosti